Книга “Альпінізму Прикарпаття 50 років”

Книга «Альпіністи Прикарпаття» – це більше як 50-літня історія альпінізму Прикарпаття. В книзі викладена історія з часу появи перших альпіністів на Прикарпатті, її розвиток за всі описувані роки.

На прикладі засновника альпіністської секції Куруса Ярослава показані всі етапи її розвитку, рос­ту майстерності та масовості. Враховуючи те, що усі, хто прийшов у альпінізм, так чи інакше пройшли в Карпатах школу гірського та спортивного туризму, сплаву на плотах чи катамаранах, орієнтування, ми написали цю книгу спільно з нашими друзями та побратимами по горах – туристами. Всі ці роки пліч о пліч ми робили одну справу – любили гори і намагались залучити до них якнайбільше молоді.

Читаючи цю книгу, ми, власне, читаємо біографію людини, великого ентузіаста та оптиміста, що безмежно любив гори. На її сторінках ми маємо можливість познайомитися зі славною історією наших перемог і досягнень, організованих та бездоганно проведених експедицій і зборів у гірських районах, мало кому доступних тепер.

На початку 60-х самі організатори, напевно, не могли собі і уявити, що уже за 20 років з групи у три ентузіасти виросте колектив, що самостійно організує та зробить сходження на одну з вищих вершин Паміру висотою 7134 метрів – п. Леніна.

Завдяки багаторічній послідовній та наполегливій організаторській роботі, відповідальному відно­шенню до поставленої мети, особистому прикладу, чисельність тих, що за ці роки пройшли через горнило занять альпінізмом в області, перевищила 8 тисяч.

З оповідань безпосередніх свідків та учасників подій, статей, надрукованих у різний час у пресі, ми знову переживаємо події, в яких приймали участь у недалекому минулому, та дізнаємось про нові, невідомі широкому загалу.

Також ми згадуємо тут наших товаришів по горах з інших міст, областей та республік колишнього Союзу, що всіляко сприяли нам у розбудові секції – словом, порадою чи особистою участю, за що їм всім щира подяка.

 

Телесюжет про книгу 

На даний момент готується друге видання цієї книги.

Редактор просить вносити правки, уточнення і надавати нові, не опубліковані раніше матеріали для включення у нову книгу.

Надсилайте Ваші пропозиції за допомогою форми зворотнього зв’язку: